Guide – kendt ægdonation

En ægdonor kan være anonym, åben eller kendt

En anonym ægdonor er ukendt for modtageren og vil altid være det, det eneste der er kendt for modtager kan være højde, vægt, hudfarve, hårfarve, øjenfarve, alder og evt. blodtype.

En åben ægdonor vil ofte give mulighed for at udveksle flere oplysninger. Når barnet er 18 år gammel, kan det få kontaktoplysninger på ægdonoren.

En kendt ægdonor, som jeg vil beskrive i dette indlæg, vil ofte være en donor, som modtageren selv kender privat eller alternativt finder selv.

Hvis du kunne tænke dig at blive ægdonor, kan du læse mere om det på Fertilitetsliv.dk eller kontakte Sanne, som har instagramprofilen “livetsomaedonor”

Denne guide er mine anbefalinger til DIG, som selv skal i gang med at lede efter en kendt ægdonor eller som allerede er i proces ægdonation.

Den første kontakt

Kontakten til en kendt ægdonor kan ske på forskellige måder, herunder er dem, jeg har kendskab til:

  • Søster, veninde eller omgangskreds mv.
  • Facebook-gruppen ”Den hemmelige gruppe – bliv ægdonor. (Her fandt vi selv vores donor)
  • Hvis du har kendskab til andre grupper eller lign., må du meget gerne sende dem til mig, så vil jeg blive glad. Mail: anja@fertilitetsraadgiveren.dk

Her er det skriv jeg lagde op den 16 marts 2016:

Vi søger dig, som kan hjælpe os med at skabe vores familie!
Vi er ufrivilligt barnløse på 3 år og har været igennem 8 mislykkede forsøg. Vi er henholdsvis 33 og 37 år og har været sammen i 11 år. Vores situation er den, at jeg ikke selv producerer mange æg og forventes at gå i overgangsalder tidligt. Derudover skal min mand have foretaget et udtræk, en såkaldt TESA (biopsi i testiklerne), for at få sædceller til mikro-inseminationsbehandlingen.
Vi søger derfor en kvinde, som har lyst og er villig til at donere flere æg, end de 4-6 æg det er tilladt at donere ved hjælp af en ukendt ægdonor fra fertilitetsklinikkens kartotek. Klinikken i Fredericia har derfor anbefalet os at søge en kendt donor, da vores chancer for befrugtet æg og en efterfølgende graviditet dermed bliver højere.
De kærligste hilsner
Anja og Søren

Herefter fik vi kontakt til vores kommende ægdonor og aftalte videre herfra

Første møde (Hvis I altså vælger at mødes)

Vi valgte selv at mødes med vores ægdonor, for på den måde at kunne mærke efter, om det var det rigtige match for os. Herunder er de ting jeg vil anbefale, at I får afstemt med jeres kommende ægdonor.

Hvordan skal selve donationen foregå?

  • På hvilken fertilitetsklinik skal ægdonationen foregå?
  • Medicin til ægdonor (Skal du sørge for det eller gør klinikken det)
  • Skal du som modtager være med til ægudtagning? (Jeg var med til vores, læs om min oplevelse i et kommende blogindlæg)
  • Økonomi – Får ægdonor sin kompensation via klinikken eller fra dig? (Det sidste er ikke ”lovligt”, men vi gjorde det fordi klinikken ikke gav kompensation til en kendt ægdonor.)

Når du bliver gravid og får ønskebarnet

Hvor meget kontakt skal I have? Sørg for at forventningsafstemme!! Det er så vigtigt at donor er med på, at du/I fx ikke ønsker kontakt, når du har opnået graviditet.

Jeg ved godt det er vildt svært at få talt om, da du måske er bange for at skræmme din kommende ægdonor væk. Men det er bare så utrolig vigtigt at få talt om!

  • Lav fx en aftale om at det kun er jer der tager kontakt, medmindre der sker noget uopsættelig, hvis det er det DU/I ønsker.
  • HUSK altid at mærke efter, hvad der føles rigtig for dig/jer og lad vær’ med at overskride jeres egne grænser.

Det var mine aller bedste råd til jer. Ønsker dig held og lykke med rejsen og spørg endelig, hvis du har noget på hjertet 🙂

Kærligst Anja

Guide til kendt ægdonation

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *